5 tips περιποίησης για την Άνοιξη 👄

  Τα χείλη μας αυτή την εποχή ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα, καθώς δεν διαθέτουν την ίδια φυσική προστασία με τα άλλα σημεία της επιδερμίδας του προσώπου. Έτσι, μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα όπως ξηρότητα, κοκκινίλα, αίσθηση τραβήγματος, αφυδάτωση και, σε πιο προχωρημένη κατάσταση, σκασίματα ή και πληγές. Το εξωτερικό στρώμα του χείλους είναι λεπτό, έτσι στη φυσική τους κατάσταση τα χείλη δεν προστατεύονται επαρκώς από τον ήλιο. Στην πραγματικότητα, τα χείλη δεν έχουν σχεδόν καμία μελανίνη ,τη φυσική χρωστική ουσία στο δέρμα, η οποία βοηθά στην προστασία από τις βλαβερές  ακτίνες του ήλιου. Ως αποτέλεσμα, τα χείλη δεν μαυρίζουν, αλλά μπορούν εύκολα να καούν. Ξέρετε ότι ακόμη και το γλείψιμο των χειλιών μπορεί να είναι πιο επιζήμιο από το χρήσιμο, αφού το σάλιο δρα σαν φακός που απορροφά τις ακτίνες. Και επειδή τα χείλη βρίσκονται στο πρόσωπο, σπάνια καλύπτονται και συνεπώς εκτίθονται  συνεχώς  στον ήλιο. Όταν ο ήλιος προκαλεί εγκαύματα στα χείλη, μπορεί να προκύψουν μακροχρόνιες βλάβες. Το κολλαγόνο, για παράδειγμα, μπορεί να τροποποιηθεί. Όταν τα απροστάτευτα χείλη εκτίθενται σε υπερβολικό ήλιο, το κολλαγόνο μπορεί να αλλάξει, προκαλώντας ρυτίδες και σχηματισμό λεπτών γραμμών γύρω από το στόμα. Ακόμη και όταν τα χείλη δεν παρουσιάζουν φυσικά σημάδια της
επίδρασης του ήλιου, μπορεί να προκληθεί βλάβη. Ακριβώς επειδή δεν φαίνεται ένα  επιφανειακό κάψιμο δεν σημαίνει δεν έχε  υποστεί βλάβη. Η συρρίκνωση και η πρόωρη γήρανση δεν είναι η μόνη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος. Εκτιμάται ότι 3500 νέα κρούσματα καρκίνου του δέρματος στα χείλη εμφανίζονται  κάθε χρόνο. Τα νεαρά χείλη (παιδιά και έφηβοι) είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Τα χείλη πρέπει να προστατεύονται από τον ήλιο όλο το χρόνο. Οι υπεριώδεις ακτίνες (UV) είναι πάντα παρούσες, είτε πρόκειται για τον Ιανουάριο είτε για τον Ιούλιο. Αν και το επίπεδο καύσης των ακτίνων UVB μειώνεται ουσιαστικά σε ψυχρότερους μήνες, οι επιβλαβείς ακτίνες UVA παραμένουν σε σχετικά σταθερά επίπεδα καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Τα χείλη μπορούν να υποφέρουν ακόμα και σε συννεφιασμένες ημέρες, δεδομένου ότι τα σύννεφα δεν φιλτράρουν τις ακτίνες UVB. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι ο ήλιος αντανακλάται από την άμμο και το νερό, εντείνοντας τα φαινόμενα καύσης, αλλά το ίδιο ισχύει και για το χιόνι. Στην πραγματικότητα, το χιόνι αντανακλά σχεδόν το 80 %  των ακτινών του ήλιου (ενώ η άμμος αντανακλά λιγότερο από 20 %). Εάν είστε  στην πισίνα ή στην παραλία ή η έκθεση σε μεγαλύτερα υψόμετρα (όπως το σκι) δημιουργεί επίσης αυξημένο κίνδυνο.

 Πώς να προστατέψετε τα χείλη .Ενα balm ενυδατικό και προστατευτικό, αντηλιακό χειλιών, που αναζωογονεί τα χείλη ενυδατώνοντας και προστατεύοντάς τα.
 Χωρίς  παράγωγα πετρελαίου που ξεραίνουν τα χείλη. Προσφέρει ευρέος φάσματος αντηλιακή προστασία SPF15 UVB/UVA P++ Με εκχύλισμα σπόρων καρότου καταπραΰνουν τα χείλη και το έλαιο αβοκάντο  ενυδατώνει και προστατεύει τα χείλη. Ο κόκκος καφέ και το εκχύλισμα από τα φύλλα πράσινου τσαγιού προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία και μαζί με  εκχύλισμα εσπεριδοειδών προφέρουν τέλεια γεύση. Επίσης περιέχει έναν ισχυρό συνδυασμό αντιοξειδωτικών, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και βιταμίνες Ε και C, για αντιγήρανση και προστασία.
 Χρησιμοποιήστε το Lip Drink μόνο του ή εφαρμόστε το από πάνω ή από κάτω από το αγαπημένο μολύβι χειλιών σας ή το κραγιόν σας. Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε  τα προϊόντα περιποίησης χειλιών τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγείτε  στον ήλιο και να τα εφαρμόζετε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις