Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά και γονείς


  Αυτές τις μέρες μας περιμένει λίγη ξεκούραση και έτσι 
αποφασίσαμε να αλλάξουμε την θεματολογία. Έχουμε πει ότι θα ασχοληθούμε με πολλά ζητήματα, γενικός με ομορφιά,αλλά και να μάθουμε να περνάμε όμορφα, ιδικά τώρα. Και επειδή είμαστε και οι δυο μαμάδες, σας προτείνουμε μερικές ιδέες για να περάσετε καλά με την οικογένειά σας και τα παιδιά σας, που το πιο σημαντικό είναι ότι δεν κοστίζει τίποτα, το μόνο που θέλει είναι η καλή σας διάθεση και όρεξη για να γίνετε και πάλι παιδιά. Ακόμα και αν δεν έχετε παιδάκια, όλο και κάπου θα ακούγονται οι φωνούλες τους ή θα έχετε ανιψάκια, μικρά αδελφάκια ή γειτονάκια. Μοιραστείτε τις ιδέες μας, σίγουρα θα περάσετε καλά και θα νιώσετε ακόμα καλύτερα.
Όλα τα παιδιά αγαπούν την ζωγραφικήτις χειροτεχνίες, το χορό και το τραγούδι. Καλλιεργείστε αυτή την έμφυτη δημιουργικότητα τους.


Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Όλα για το GLITTER

Το Glitter προσθέτει μια λάμψη και μια φρεσκάδα σε κάθε μακιγιάζ, Makeup Never Hurts Glitter
σε κάθε εμφάνιση. Εσείς διαλέγετε πόσο glitter θέλετε να εφαρμόσετε για την εμφάνισή σας: εφαρμόστε μεγάλη ποσότητα, ας πούμε, σε όλο το καπάκι του ματιού, και οι άνθρωποι θα σας προσέξουν σίγουρα στο δρόμο σας. Ή, για ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα και για μια λεπτή λάμψη εφαρμόστε ελάχιστη ποσότητα, για να νιώσετε λαμπερές στην δουλειά σας ή απλώς κατά την διάρκεια της ημέρας.
 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Βεβαιωθείτε ότι είστε προσεκτικοί με την χρήση του glitter γύρω από τα μάτια σας, και να χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα λάμψης που έχουν εγκριθεί για χρήση μακιγιάζ  ( όχι από τυχαία καταστήματα και άγνωστες εταιρείες ).

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

PRIMER

PRIMER ΜΑΤΙΏΝ - τι είναι, γιατί το θέλουμε, πως το χρησιμοποιούμε;
Eye Primer - What Is It, Why Wear It, and Which Is Best?
        Όταν ξεκινάμε για πρώτη φορά να ενδιαφερόμαστε για το μακιγιάζ, ξεκινάμε με απλά βήματα. Λαμπερό lip gloss. Σκούρο eyeliner. Έντονο κραγιόν. Στη συνέχεια, αν είστε σαν εμάς, που  διερευνάμε και πιο εξειδικευμένα προϊόντα - που είναι τόσο πολλά,( και θέλετε να τα πάρετε όλα), είναι  λογικό ότι κάποια στιγμή  χάνεσαι. Ας γνωρίσουμε μερικά προϊόντα.
  Μπορεί να έχετε αναρωτηθεί τι στο καλό είναι το primer για την βάση προσώπου, τι είναι το primer ματιών ή  πότε και πώς  χρησιμοποιούν exfoliators χειλιών ή gel eyeliners. Ένα από τα πιο αινιγματικά προϊόντα που συνάντησα είναι το primer ματιών. Τώρα, βέβαια, δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτό. Έτσι, τι είναι το primer ματιών και τι κάνει; 

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

6 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ- 6ο μάθημα

Μάθημα 6: Τονίστε το χρώμα των ματιών σας Σκεφτείτε τα αντίθετα όταν πρόκειται για το χρώμα (χρωματικός κύκλος)


 Color Wheel

  Στο 3 μάθημα είπαμε ότι τα χρώματα που θα διαλέξετε παίζουν πολύ σημαντικό στην εφαρμογή σωστού μακιγιάζ. Τα χρώματα που βρίσκονται απέναντι το ένα από το άλλο αλληλοεξουδετερώνονται ή ενισχύουν ένα το άλλο. Σε αυτό το μάθημα θα μιλήσουμε για σωστή επιλογή των χρωμάτων για τα μάτια σας, ώστε οποίο χρώμα και να έχετε, το βλέμμα σας να είναι ακαταμάχητο.

6 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ- 5ο μάθημαΤο πρώτο βήμα για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το περίγραμμα του προσώπου σας είναι ο σωστός προσδιορισμός του σχήματος του προσώπου. Κοιτάξτε στο καθρέφτη, δώστε χρόνο στον εαυτό σας και παρατηρήστε το σχήμα του πρόσωπού σας. Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια ή γνώμη μιας φίλης σας. Μόλις καταλάβετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας θα είστε σε θέση να μπορέσετε να εντοπίσετε τους τομείς που αγαπάτε και θέλετε να τους προβάλλετε και να κρύψετε τις περιοχές που δεν θέλετε να φαίνονται, παίζοντας με το φως και την σκίαση, όπως μιλήσαμε στο μάθημα 4. Ένα όμορφο πρόσωπο έχει συμμετρία, που αυτή την παρατηρούμε σε ένα οβάλ σχήμα του προσώπου, άρα κάνοντας τις απαραίτητες φωτοσκιάσεις, προσπαθούμε να φέρουμε οπτικά το δικό μας σχήμα στο οβάλ σχήμα, το οποίο θεωρείται κλασσικά όμορφο. Αυτός είναι γενικός κανόνας του μακιγιάζ, όμως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάνε την μοναδική μας προσωπικότητα,ακόμα και στο μακιγιάζ.

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

6 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ- 4ο μάθημα


  Μάθημα 4: Διορθώστε το σχήμα του προσώπου σας- η τέχνη των φωτοσκιάσεων
       Σήμερα θα μιλήσουμε για το πως θα διορθώσουμε το περίγραμμα του προσώπου μας σωστά, έτσι ώστε να μπορεί να "βελτιωθεί" το σχήμα του προσώπου και να τονιστούν τα χαρακτηριστικά μας, που θέλουμε να προβάλλουμε. Γενικός κανόνας για ένα πετυχημένο μακιγιάζ είναι σωστή  φωτοσκίαση:o'τι είναι μεγάλο και προβάλλει και θέλετε να το κρύψετε θα εφαρμόζετε σκούρα απόχρωση και ο' τι θέλετε να προβάλλετε ή δεν έχει φως θα εφαρμόζετε ανοικτή απόχρωση.  Άρα, μια πιο ανοιχτόχρωμη βάση από τον τόνο του δέρματός σας ( 2 τόνους πιο ανοικτό), θα κάνει μια περιοχή πιο εμφανή, ενώ η πιο σκουρόχρωμη βάση θα κάνει την περιοχή που θέλετε να μειωθεί, να υποχωρήσει."Το μυστικό είναι το καλό άπλωμα. Πιο αναλυτικά:

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

6 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ- 3ο μάθημα


 ΜΑΘΗΜΑ 3: ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΣΩΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ-τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ είναι το μυστικό!
   Αυτή η ρόδα των χρωμάτων είναι το αλφαβητάρι του σωστού μακιγιάζ. «Το κλειδί για να είναι ένα μακιγιάζ πετυχημένο είναι ο σωστός προσδιορισμός του τόνου του δέρματός σας ή των ατέλειών σας, ώστε να ξέρετε πώς να χειριστείτε τον τροχό χρωμάτων για να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα χρώματα», λέει η εκπαιδευτής Τζίνα Sandler.
Και όταν η Sandler λέει "ανεπιθύμητο χρώμα," εννοεί οτιδήποτε που μας ενοχλεί στο χρωματισμό του δέρματός μας, όπως η επίμονη ερυθρότητα γύρω από τη μύτη μας ή οι μπλε αποχρώσεις κάτω από τα μάτια μας, τα σπυράκια και οι ουλές. Τα απέναντι χρώματα αλληλοεξουδετερώνονται, έτσι η πράσινη απόχρωση των concealer καλύπτει την ερυθρότητα, και το πορτοκαλί concealer αφαιρεί το μπλε. "Εάν χρησιμοποιείτε μπεζ concealer κάτω από τα μάτια, αυτό θα κάνει το βλέμμα σας θολό», λέει η ίδια.
Θα δείτε ότι μόλις βάλετε την σωστή απόχρωση για να καλύψετε την χρωματική σας ατέλεια, όλα θα φαίνονται τέλεια. Κάποια πράγματα αναφέραμε ήδη στις προηγούμενές μας αναρτήσεις  ( βλέπε 16 Δεκεμβρίου 2011)


Color combos explained! Who knew split complementary existed. Πειραματιστείτε και καλή επιτυχία!

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

6 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ- 2ο μάθημα

Μάθημα 2: Αναμείξτε το Primer με την βάση σας


    Στο πρώτο μάθημα μιλήσαμε για τα σωστά εργαλεία, σε αυτό το μάθημα θα πούμε για το καλύτερο τρόπο της προετοιμασίας του δέρματος. Είμαστε νέες ακόμα, αλλά είμαστε σίγουρες ότι όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα όμορφο, υγιές δέρμα, χωρίς ρυτίδες και άλλες ατέλειες στο πέρασμα του χρόνου, έτσι; Για αυτό θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να το κάνουμε αυτό και επίσης να μιλήσουμε λίγο περισσότερο για ένα σημαντικό βοήθημα του μακιγιάζ, για το Primer. 

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

6 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

 Μάθημα 1o: Δώστε προσοχή στα εργαλεία σας

    Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε μια σχέση αγάπης με το μακιγιάζ, γι' αυτό θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας 6 μυστικά μακιγιάζ που θα σας διευκολύνουν στην εφαρμογή του. Ακόμα και αν ξεκινάτε τώρα και δεν κατέχετε την καλύτερη τεχνική, αυτά τα μικρά μυστικά θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο απεριόριστο κόσμο του μακιγιάζ.
     
     Το πρώτο μάθημα μακιγιάζ ξεκινάει πάντα με την εισαγωγή στα εργαλεία μας. "Για μένα, τα εργαλεία και τα προϊόντα είναι εξίσου σημαντικά με τις δεξιότητες μακιγιάζ που έχετε», λέει η Rebecca Prior καθηγήτρια στην Napoleon Perdis Make-up Academy στο Hollywood.