6 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

 Μάθημα 1o: Δώστε προσοχή στα εργαλεία σας

    Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε μια σχέση αγάπης με το μακιγιάζ, γι' αυτό θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας 6 μυστικά μακιγιάζ που θα σας διευκολύνουν στην εφαρμογή του. Ακόμα και αν ξεκινάτε τώρα και δεν κατέχετε την καλύτερη τεχνική, αυτά τα μικρά μυστικά θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο απεριόριστο κόσμο του μακιγιάζ.
     
     Το πρώτο μάθημα μακιγιάζ ξεκινάει πάντα με την εισαγωγή στα εργαλεία μας. "Για μένα, τα εργαλεία και τα προϊόντα είναι εξίσου σημαντικά με τις δεξιότητες μακιγιάζ που έχετε», λέει η Rebecca Prior καθηγήτρια στην Napoleon Perdis Make-up Academy στο Hollywood.
Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι δουλεύετε χρησιμοποιώντας μέτριες βούρτσες, μέτρια προϊόντα, και έχετε μέτριες δεξιότητες. Ακριβώς με τη βελτίωση της ποιότητας των πινέλων σας και χρησιμοποιώντας πιο πλούσια χρωματισμένο προϊόν, η εφαρμογή θα είναι αμέσως καλύτερη, ακόμη και χωρίς τη βελτίωση της τεχνικής σας. Έτσι, εάν θέλετε πραγματικά να εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας, σαν επαγγελματίας, η εκπαιδευτικός Felicia Alva του Λος Άντζελες make-up artist school λέει, «Κάντε ότι κάνουν και οι επαγγελματίες: Χρησιμοποιήστε τις κατάλληλες βούρτσες για την εφαρμογή."


 Εδώ είναι τα οκτώ βασικά πινέλα που χρειάζεστε:
1. Fondation βούρτσα
http://m.static.newsvine.com/servista/imagesizer?file=RinaR7E7EEEC1-DDAF-1473-146A-A5E43E7D78A4.jpg&width=6002. Concealer βούρτσα
3. Βούρτσα πούδρας 
4. Βούρτσα για ρουζ
5. Μικρή βούρτσα ανάμειξης
6. Επίπεδη βούρτσα σκιών ματιών
7. Βούρτσα ακρίβειας για γωνίες
8. Πινέλο χειλιών    Μόλις έχετε τα εργαλεία σας, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να τα κρατήσετε. Η εκπαιδευτικός του Make Up for Ever η Lijha Stewart λέει, "Ο τρόπος που κρατάτε την βούρτσα σας επηρεάζει τον έλεγχό σας. Όσο πιο κοντά είναι τα δάχτυλά σας στο ασημένιο τμήμα κάτω από την κεφαλή της βούρτσας, τόσο αυξάνεται η πίεση που βάζετε στο κεφάλι της βούρτσας και το αντίστροφο. Σε γενικές γραμμές, αν θέλετε να εφαρμόσετε το χρώμα ομοιόμορφα, τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στο κέντρο της λαβής της βούρτσας. Άλλο ένα μυστικό, μπορείτε να μετατρέψετε εύκολα μια αφράτη βούρτσα σε μια επίπεδη, γωνιακή βούρτσα με την τοποθέτηση των δάκτυλών σας γύρω από τις τρίχες της βούρτσας και την ισοπέδωση τους.
 Επαγγελματικά πινέλα μακιγιάζ είναι μια επένδυση, όπως κάθε άλλη επένδυση, θέλουμε μια μεγάλη απόδοση της επένδυσης. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσετε ότι θα συμβεί είναι η σωστή φροντίδα τους. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τα πινέλα σας είναι να τα καθαρίσετε -τακτικά. Καθαρίστε τα όταν αγοράσθηκαν για πρώτη φορά και καθαρίστε τα σε τακτική βάση για να αφαιρέσετε: μακιγιάζ,νεκρά κύτταρα, σκόνες, μικροοργανισμούς.
  
Κάντε βαθύ καθαρισμό τουλάχιστον 1 φορά το μήνα ή ανάλογα την χρήση πιο συχνά( ειδικά σε ακνεικά δέρματα μια φορά την εβδομάδα)
  Μουλιάστε τις τρίχες των πινέλων σας κάτω από χλιαρό νερό. Ρίξτε λίγο παιδικό σαμπουάν ή ένα απαλό σαπούνι για τα χέρια στην παλάμη του ενός χεριού σας και απλώστε το στο πινέλο σας. Ξεβγάλτε με άφθονο χλιαρό νερό. Καθώς το νερό θα τρέχει θα παρατηρήσετε πως είναι χρωματιστό από τις διαφορετικές αποχρώσεις του make-up, της πούδρας, του ρουζ, των σκιών και του κραγιόν που έχουν συσσωρευτεί στο κάθε πινέλο αντίστοιχα.
- Αν θέλετε να έχουν ιδιαίτερα μαλακές τρίχες χρησιμοποιήστε ελάχιστη ποσότητα από ένα κοντίσιον το οποίο θα απλώσετε στις τρίχες και μετά ξεβγάλτε.  Σκουπίστε με ένα καθαρό πανί και στεγνώστε. Προσοχή: όταν βάλετε το πινέλο στο νερό βεβαιωθείτε ότι δεν το βυθίσατε μέχρι τη βάση ( μεταλλικό μέρος) της τρίχας, γιατί μπορεί να φύγει η κόλλα που τις κρατάει στη θέση τους.
 Κρατώντας πινέλα σας σε καλή κατάσταση, με το  συχνό  πλύσιμο θα σας δώσει χρόνια καλή εφαρμογή και όμορφα μακιγιάζ! Τώρα αυτό είναι μια μεγάλη επένδυση!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις