6 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ- 4ο μάθημα


  Μάθημα 4: Διορθώστε το σχήμα του προσώπου σας- η τέχνη των φωτοσκιάσεων
       Σήμερα θα μιλήσουμε για το πως θα διορθώσουμε το περίγραμμα του προσώπου μας σωστά, έτσι ώστε να μπορεί να "βελτιωθεί" το σχήμα του προσώπου και να τονιστούν τα χαρακτηριστικά μας, που θέλουμε να προβάλλουμε. Γενικός κανόνας για ένα πετυχημένο μακιγιάζ είναι σωστή  φωτοσκίαση:o'τι είναι μεγάλο και προβάλλει και θέλετε να το κρύψετε θα εφαρμόζετε σκούρα απόχρωση και ο' τι θέλετε να προβάλλετε ή δεν έχει φως θα εφαρμόζετε ανοικτή απόχρωση.  Άρα, μια πιο ανοιχτόχρωμη βάση από τον τόνο του δέρματός σας ( 2 τόνους πιο ανοικτό), θα κάνει μια περιοχή πιο εμφανή, ενώ η πιο σκουρόχρωμη βάση θα κάνει την περιοχή που θέλετε να μειωθεί, να υποχωρήσει."Το μυστικό είναι το καλό άπλωμα. Πιο αναλυτικά:

   Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο  και θέλετε να το κάνετε πιο οβάλ: Εφαρμόστε μια bronzer σκιά ή μια βάση (ή μια πούδρα για φωτοσκιάσεις) δύο τόνους πιο σκούρα από την απόχρωση της επιδερμίδας σας σε 3 σημεία στο πρόσωπό σας: στους κροτάφους σας, το κοίλο μέρος στα μάγουλά σας και στο πηγούνι σας. Σβήστε καλά τις άκρες, ώστε η διαφορά μεταξύ των χρωμάτων να μην είναι εμφανή.
     Εάν έχετε ένα μεγάλο και ψηλό μέτωπο: εφαρμόστε είτε σκιά, είτε βάση, είτε πούδρα δυο τόνους πιο σκούρα γύρω από την εξωτερική άκρη του μετώπου σας, κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σας για την ελαχιστοποίηση της περιοχής.
     Εάν έχετε μια επίπεδη ή μεγάλη μύτη: εφαρμόστε μια σκουρόχρωμη βάση (2 τόνους πιο σκούρα από την επιδερμίδα σας ) παράλληλα και κατά μήκος της μύτης, ξεκινώντας από το εσωτερικό μέρος των φρυδιών σας. Στη συνέχεια, υπογραμμίστε με ανοικτό τόνο της βάσης, ακριβώς στο κέντρο της μύτης σας. Με ένα πινέλο σβήστε καλά την διαχωριστική γραμμή.
     Αν η βαρύτητα είναι ένα θέμα που σας απασχολεί και τα μάγουλα σας έχουν υποστεί τις συνέπειες: Εφαρμόστε ένα highlighter ακριβώς πάνω από τα ζυγωματικά. Χρησιμοποιήστε ένα ρουζ ακριβώς πάνω στα ζυγωματικά, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα bronzer στο κοίλο μέρος του μάγουλου, κάτω από το οστό σας και στο μαγουλάκι που "κρέμεται" στην γραμμή του κάτω σιαγόνα.
Και αν θέλετε πραγματικά να κάνετε εντυπωσιακή διαμόρφωση του περιγράμματός σας: χρησιμοποιήστε ένα sparkly highlighter (όπως το είπαμε πιο πάνω), το οποίο θα αντανακλά πιο πολύ το φως. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια bronzer πούδρα, για ένα ματ φινίρισμα, που θα δεσμεύει το φως και θα δημιουργεί μια έντονη αντίθεση. Αυτή την τεχνική καλύτερα να την διαλέξετε για ένα βραδινό μακιγιάζ. Καλή επιτυχία και μην ξεχνάτε να πατάτε like και να γίνετε μέλος του blog μας. Ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε τα σχόλιά σας!


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις