6 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ- 2ο μάθημα

Μάθημα 2: Αναμείξτε το Primer με την βάση σας


    Στο πρώτο μάθημα μιλήσαμε για τα σωστά εργαλεία, σε αυτό το μάθημα θα πούμε για το καλύτερο τρόπο της προετοιμασίας του δέρματος. Είμαστε νέες ακόμα, αλλά είμαστε σίγουρες ότι όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα όμορφο, υγιές δέρμα, χωρίς ρυτίδες και άλλες ατέλειες στο πέρασμα του χρόνου, έτσι; Για αυτό θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να το κάνουμε αυτό και επίσης να μιλήσουμε λίγο περισσότερο για ένα σημαντικό βοήθημα του μακιγιάζ, για το Primer. 

Τι είναι αυτό; Είναι ένα προϊόν το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή του μακιγιάζ, συνήθως το βρίσκουμε σε μορφή κρέμας, που βοηθάει να μαλακώσουν τις λεπτές γραμμές και επίσης να προετοιμάσει το δέρμα για να λάβετε το μακιγιάζ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Στις περισσότερες περιπτώσεις, το Primer αποτελείται από σιλικόνες, κεριά και τα πολυμερή, τα οποία με τη σειρά τους βοηθούν να κάνουν την καλύτερη εφαρμογή της βάσεις.
Πώς απλώνεται το Primer;
Πολύ εύκολα. Βάλτε την κρέμα σε διάφορες περιοχές του προσώπου σε σταγόνες σε μέγεθος μιας χάντρας. Απλώστε την με κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σας, αυτό θα δώσει  Θα σας το απαραίτητο  φως στις εσοχές στο πρόσωπό σας και ιδιαίτερα γύρω από τα μάτια, καθώς αυτή είναι μια πιο ευαίσθητη περιοχή. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα; Το Primer που χρησιμοποιείται καθημερινά δρα ως αντιγηραντική κρέμα, να το πούμε έτσι .. Απαλύνει τις λεπτές γραμμές και επιτρέπει στη γυναίκα να φορέσει λιγότερο μακιγιάζ ως βάση. Επειδή ενυδατώνει και φροντίζει το δέρμα, καθιστώντας το βλέμμα πολύ πιο φυσικό και με μεγαλύτερη διάρκεια. Επίσης είναι πολύ χρήσιμο για τις γυναίκες με ουλές στο πρόσωπο, επειδή το Primer μπορεί προσωρινά να συμπληρώσει και να γεμίσει τις εσοχές των ουλών. Συνήθως το Primer για το πρόσωπο εφαρμόζεται σε περιοχές γύρω από τα μάτια και το στόμα. Είναι διαφανές, αλλά όπως μπορεί να έχετε παρατηρήσει, έχει ξεκινήσει μια νέα τάση να περιέχει κάποιους χρωματισμούς στους τόνους του δέρματος. Σχεδόν όλα  είναι Oil Free (χωρίς λάδι στη σύνθεσή τους), επιτρέποντας έτσι και την χρήση τους πάνω σε λιπαρά δέρματα και σε ακμή, βοηθώντας την βάση να καλύψει τις ατέλειες. Επίσης υπάρχουν Primer ειδικά για την περιοχή των ματιών, κάνοντας καλύτερη εφαρμογή των σκιών, τα συγκεκριμένα Primer δρουν λίγο διαφορετικά, "απορροφούν" όλη την λιπαρότητα έτσι ώστε οι σκιές να μην μαζεύονται αλλά να απλώνονται με μεγαλύτερη ευκολία.
Γενικώς, η συντριπτική πλειοψηφία των Primer έχουν SPF ( φίλτρο προστασίας από τον ήλιο) τουλάχιστον 15, αλλά εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα καλό αντηλιακό πριν από το Primer και την δική σας ενυδατική κρέμα, ιδικά αν έχετε ξηρό δέρμα. Και τώρα ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της βάσης, που και εδώ θα μοιραστούμε κάποια μυστικά για το πως το Primer μπορεί να συνεργαστεί με την βάση (fondation) για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι της βάσης(fondation) και είναι τα εξής: υγρό make-up (ή liquid, ), σκόνη (ή powder) και κρέμα (ή cream fondation σε βαζάκι ή σε σωληνάριο). Ο επικεφαλής της εκπαίδευσης Gil Romero στην σχολή Make-up 101 Designory υποστηρίζει: «Μπορείτε να εφαρμόσετε την βάση σας, σε μορφή κρέμας,μόνη της, όμως είναι για την αδιαφανή, για πλήρη κάλυψη , μπορείτε να την αναμίξετε με Primer για να είναι πιο διαφανές και σταθερό αποτέλεσμα". Είναι γνωστό ότι το Primer μπαίνει πριν από την βάση. Αλλά ο  Romero λέει ότι αυτό είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να διατηρηθεί πολύ καλά η κάλυψη της βάσης, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μια βάση σε μορφή cake (πολύ παχύρρευστη ποιότητα). Πλέον, με αυτό το τρόπο μπορείτε να έχετε περισσότερη σταθερότητα της βάσης σας (σε μορφή κρέμας) σε σχέση με τα υγρά make-up και τα powder make-up. Άρα η ανάμειξη της βάσης σε μορφή κρέμας με το Primer είναι και ο καλύτερος τρόπος ώστε η βάση σας να μην φαίνεται πολύ βαριά και ταυτόχρονα να έχετε την άψογη κάλυψή της.
Πολλοί ρωτάνε αν η βάση σε μορφή κρέμας είναι κατάλληλη για το λιπαρό δέρμα. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει βάση σε μορφή κρέμας, αλλά τα άτομα με λιπαρό δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα υγρό σφουγγάρι για να την εφαρμόσουν. Οι περισσότερες βάσεις σε μορφή κρέμας έχουν ορυκτά έλαια στην σύστασή τους για να δώσουν την μέγιστη κάλυψη. Και έτσι,  χρησιμοποιώντας ένα νωπό σφουγγάρι θα "πάρετε τη χρωστική ουσία, αλλά όχι το λάδι" από την βάση. Με το αποτέλεσμα να έχετε την κάλυψη χωρίς να γυαλίζετε.
   Για να απλώσετε την βάση στα ξηρά ή μικτά δέρματα ενδείκνυται η χρήση της fondation βούρτσας, με επίκεντρο την μέση του προσώπου σας, που εκεί το δέρμα συνήθως έχει τις ατέλειες και δυσχρωμίες. Όσο πιο μακριά από το κέντρο του προσώπου είστε, τόσο μικρότερη κάλυψη θέλετε.      
    Ελπίζουμε ότι βρήκατε κάποια χρήσιμη πληροφορία για σας και εύχομαι να απολαύσετε την διαδικασία του μακιγιάζ όσο και εμείς!
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις