Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ PEELING - μερος Α


http://gr.phierowoman.com/images/glandulas.jpg   Στις προηγούμενες αναρτήσεις μας αναφέραμε μερικές πληροφορίες για τα peelings, και τώρα θεωρούμε καλό  να αναφερθούμε και στο βάθος του peeling. Για το θέμα του έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση. Υπάρχει η άποψη ότι όσο πιο βαθύ είναι ένα peeling, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Η άποψη αυτή είναι παρόμοια με αυτήν της αφαίρεσης της επιδερμίδας  με τη μέθοδο του λέιζερ. Καταστρέφεται η επιδερμίδα, η όποια κατόπιν αναπλάθεται ως αποτέλεσμα της μετακίνησης των κυττάρων  της από τις άκρες των ιδρωτοποιών αδένων και των πόρων προς επιφάνεια. Υπάρχουν περίπου 400 ιδρωτοποιοί αδένες ανά τετραγωνικό εκατοστό στο πρόσωπο, καθώς και τριχοσμηγματογόνοι αδένες και έτσι αυτά τα συνδετικά σημεία του δέρματος είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Αυτό σημαίνει ότι μετά το βαθύ peeling δημιουργείται μια λεπτή και εύθραυστη επιδερμίδα, που αναπτύσσεται από τα συνδετικά σημεία του δέρματος, και γρήγορα αντικαθιστά την επιδερμίδα που καταστράφηκε εξαιτίας της δράσης του οξέος.Πολλοί κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι , αφού το δέρμα επουλώνεται με την ανάπτυξη επιθηλίου μέσα σε 5-7 μέρες , η ζημιά που προκαλείται δεν είναι σημαντική. Η καταστροφή της επιδερμίδας είναι πολύ χειρότερη απ΄όσο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΚΕ-UP- ματιών, κάλυψη σακούλων,permanent βλεφαρίδωνΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
Θα πρέπει να καταλάβουμε πως είναι η σακούλα, σχηματικά μοιάζει με ένα ξαπλωμένο μισοφέγγαρο, που φουσκώνει στην μέση και αδειάζει στα τελειώματα. Επίσης έχει βάρος και κάνει σκιά από κάτω. Για να την καλύψουμε θα πρέπει να βάλουμε σκούρο κονσίλερ στο κέντρο της σακούλας,το οποίο θα σβήνει προς τα άκρα. Την σκίαση από κάτω θα την καλύψουμε με ανοιχτόχρωμο κονσίλερ απλώνοντας απαλά τα άκρα. Τελειώνουμε με μια ελαφριά και διάφανη πούδρα.

ΜAKE-UP- πούδρα, ρουζ

MAKE-UP    2o μέρος
ΠΟΥΔΡΑ
  Pudra ve Allık Nasıl Kullanılır
 • Για ένα πιο σταθερό μακιγιάζ, καλό είναι να χρησιμοποιούμε μια λεπτή, διάφανη πούδρα.
 • Την απλώνουμε ταμπονάροντας ή χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
 • Για τα ώριμα δέρματα προτιμούμε μια ενυδατική και ελαφριά βάση, χρησιμοποιώντας την πούδρα μόνο στο μέτωπο, στα μάγουλα και στη μύτη.
 • Πούδρα σε αλατιέρα βολεύει πολύ, γιατί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο την ποσότητα που θέλουμε.
 • Στο τέλος, ακριβώς κάτω από τα μάτια εφαρμόζουμε μεγάλη ποσότητα άσπρης πούδρας για να προστατέψουμε την βάση κάτω από τα μάτια, ώστε να μην την λερώσουμε με τις σκιές ματιών που θα χρησιμοποιήσουμε.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

MAKE-UP- Σχηματισμός φρυδιών, κάλυψη ατελειών, βάση

1. ΦΡΥΔΙΑ
 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέχουμε στο μακιγιάζ είναι το σωστό σχήμα των φρυδιών.  
 • Καλό θα ήταν να κάνουμε το σχήμα των φρυδιών, δηλαδή να βγάλουμε τις τριχούλες, μετά το ντους, πονάει λιγότερο! 
 • Κάνουμε τις απαραίτητες μετρήσεις (δείτε το βιντεάκι   "eyebrows tips '' πιο πάνω ή φώτο δίπλα)
 • Βάζουμε ένα λευκό μολύβι στις τρίχες που περισσεύουν και τις αφαιρούμε με ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι ( τις τραβάμε με την φορά που φυτρώνουν )Κανόνες σχηματισμού φρυδιών
 • Το χρώμα των φρυδιών καλό είναι να συντονίζεται με το χρώμα των μαλλιών 
 • Οι τρίχες των φρυδιών μπορούν να σταθεροποιηθούν, αν τις περάσουμε με μία οδοντόβουρτσα που είχαμε ψεκάσει με lak μαλλιών

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

ΜΟΝΙΜΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

   Τι είναι το μόνιμο μακιγιάζ ? 

   Το μόνιμο μακιγιάζ χρησιμοποιείται για να βελτιώσουμε την εξωτερική μας εμφάνιση σύμφωνα με την μορφολογία του προσώπου και με τις ανάγκες κάθε ατόμου, ιδιαίτερα

 • αλλαγή  ή διόρθωση σχήματος φρυδιών (π.χ .καθοδικά, ασύμμετρα φρύδια )

 •  γέμισμα φρυδιών ( π.χ. αραιό και ανομοιόμορφο τρίχωμα )

 •  περίγραμμα χειλιών ( π.χ. λεπτά χείλια, ασαφείς όρια  περιγράμματος )
 •   πρόσφατες ουλές από τραυματισμούς ( π.χ. λύση της συνέχειας του περιγράμματος των φρυδιών, χειλιών κ.α. )
 •  περίγραμμα ή eye- liner ματιών (π.χ. καθημερινό μακιγιάζ, καθοδικά, αραιόφθαλμα, πυκνόφθαλμα μάτια )
 • κάλυψη αλωπεκίας  
 • επέκταση φρυδιών ( π.χ. απρόσεκτη αποτρίχωση με τσιμπιδάκι
Επίσης η τεχνική του μόνιμου μακιγιάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνουμε διάφορα σχήματα στο σώμα ( τατουάζ σώματος )

ΦΥΤΙΚΟ PEELING - ΒΟΤΑΝΟΑΠΟΛΕΠΙΣΗ( GREEN PEEL, BIO-PEEL

    Πρόκειται για ένα  μείγμα βοτάνων , σπόγγων,ορυκτά, ένζυμα και βιταμίνες, θαλασσινών φυκιών και φυτικών εκχυλισμάτων, που αναμιγνύεται με ειδική όξινη λοσιόν και εφαρμόζεται τρίβοντας το μείγμα στο δέρμα. Όσο περισσότερο διαρκεί η μάλαξη, τόσο μεγαλύτερη είναι η διείσδυση και η δραστικότητα του προϊόντος, γι ' αυτό και ο χρόνος τριβής θα καθοριστεί από την ευαισθησία του δέρματος και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
   

REJUVANCE - Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ!


           Τι είναι το REJUVANCE ?

Το REJUVANCE είναι μια νέα ολιστική μέθοδος που αναζωογονεί και ανανεώνει το πρόσωπο, ενώ συγχρόνως χαλαρώνει βαθιά σώμα και νου. Λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά τόσο στο επιφανειακό επίπεδο της αισθητικής της επιδερμίδας, όσο και στα βαθύτερα επίπεδα των συνδετικών ιστών, μυών, ενεργειακών μεσημβρινών και βελονιστικών σημείων, διεγείροντας άμεσα το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. 

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΜΦΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Τα οφέλη της λεμφικής παροχέτευσης στο σώμα
 Το αίμα μεταφέρει μέσω των αγγείων θρεπτικά συστατικά στους ιστούς, ενώ η λέμφος βοηθά στην αποβολή των άχρηστων ουσιών. Κάνοντας λεμφικό μασάζ επιταχύνουμε κατά 20 φορές περισσότερο την ροή της λέμφου από την φυσιολογική με αποτέλεσμα την αποτοξίνωση και καλύτερη θρέψη των ιστών. Η λεμφική παροχέτευση συμβάλλει σημαντικά στην σωστή λειτουργία του οργανισμού και ιδιαίτερα ανοσοποιητικού και κυκλοφορικού συστήματος.

ΛΕΜΦΙΚΗ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗ – ( τεχνική MDL VODDER)


Τι είναι η τεχνική ΜDL VODDER ?
3d view of lymphatic system of the upper body
Η τεχνική ΜDL της σχολής VODDER  είναι μια σπουδαία μέθοδος που δρα  στο λεμφικό μας σύστημα. Σήμερα περισσότεροι γνωρίζουμε την σπουδαιότητα της σωστής λειτουργίας του λεμφικού συστήματος, το οποίο αποτελεί πρώτη γραμμή άμυνας και συμβάλλει στην απομάκρυνση άχρηστων ουσιών από το σώμα μας.