ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ PEELING - μέρος Β

   Όπως είπαμε στην προηγουμένη ανάρτηση επειδή οι καταστροφές είναι μεγάλες από βαθιά peelings οι περισσότερες εταιρίες ξεκίνησαν τις δόκιμες για να διερευνήσουν αν ένα βαθύ peeling προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα με μια σειρά εφαρμογών επιφανειακών peelings, ξεκινώντας με  συχνότητα εφαρμογών από μία φορά την εβδομάδα. Το συμπέρασμα ήταν ότι μετά μια σειρά έξι peelings με εφαρμογές μια φορά το μήνα, προσφέρει παρόμοιο αποτέλεσμα με ένα βαθύ peeling, αλλά χωρίς τον κίνδυνο της μόλυνσης,των ουλών και των δυσχρωμιών. 

 Ένας λόγος που επιτυγχάνεται αυτό, είναι γιατί με τα επαναλαμβανόμενα επιφανειακά peelings στέλνονται'' επαναλαμβανόμενα μηνύματα'' στους ινοβλάστες για να σχηματίζουν περισσότερο κολλαγόνο μέσω της ''όξινης'' οδού. Ο βασικός, όμως, λόγος είναι η ενίσχυση της διείσδυσης μέσα στο δέρμα, μέσω των επαναλαμβανόμενων επιφανειακών peelings, των vit..Α και C, επιταχύνοντας  σημαντικά αποτελέσματα.
  Γενικά, δεν συνιστάται σε περιπτώσεις υγιούς  δέρματος η εφαρμογή peelings. Συνιστάται σε περιπτώσεις που η κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας είναι τραχιά και φωτογηρασμένη.
 Συνήθως, τέτοιες είναι οι περιπτώσεις δέρματος που παρουσιάζουν χρόνια ανεπάρκεια vit.Α και C και άλλων αντιοξειδωτικών και οδηγεί σε φωτογηρασμένη, τραχιά κεράτινη στιβάδα με όψη θαμπή που δεν αντανακλά φως και που χρειάζεται peeling για να εμφανιστεί πιο νέο. Η κεράτινη στιβάδα αποτελείται από διαφοροποιημένα νεκρά κερατινοκύτταρα, αφυδατωμένα και στερημένα τροφής.
    Λεπταίνοντας συνεχώς όλο και περισσότερο την κεράτινη στιβάδα με σειρά επιφανειακών peelings, διευκολύνεται η διείσδυση των μορίων των προϊόντων, όπως οι vit.Α,C και Ε, χωρίς να καταστρέφεται εντελώς η κεράτινη στιβάδα και η επιδερμίδα, όπως μετά από ένα βαθύ peeling. Το δέρμα ανταποκρίνεται σε αυτά τα συστατικά - τροφή σταδιακά, και μέσα σε λίγους μήνες οι στιβάδες της επιδερμίδας γίνονται πιο συμπαγείς και αυξάνεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη στο χόριο. Παρ' όλα αυτά, λόγω των επιφανειακών peelings, η κεράτινη στιβάδα είναι λεπτότερη και η αντηλιακή προστασία είναι πολύ σημαντική.
   Το peeling βοηθά ιδιαίτερα στη θεραπεία του προβληματικού δέρματος (ακμή). Σε αυτή την περίπτωση προτείνονται πολύ επιφανειακά συχνά peelings. Το peeling θα μειώσει τη μόλυνση, αποστειρώνοντας τις ερεθισμένες περιοχές,  και θα αφαιρέσει την περίσσεια κεράτινη στιβάδα.
  Η επιδερμίδα είναι το όργανο του σώματος που μας προστατεύει από το περιβάλλον. Τα κερατινοκύτταρα πεθαίνουν για να δημιουργήσουν την κεράτινη στιβάδα, που είναι μοναδική προστασία του δέρματος. Είναι, επίσης, η πιο αποτελεσματική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA και UVB. Επίσης, είναι πολύ λεπτή και καταστρέφεται πολύ εύκολα. Πρέπει να την προστατεύουμε και να την φροντίζουμε.
  Χωρίς μια υγιή, αποτελεσματική κεράτινη στιβάδα, δεν είναι δυνατόν το δέρμα να είναι υγιές και όμορφο.
Αυτός και ο λόγος που επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή φροντίδα αυτής της σημαντικής νεκρής στιβάδας.


από τον δρ.Des Fernandes (πλαστικό χειρουργό, ιδρυτή της Environ Skin Care και δημιουργό των καλλυντικών Environ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις