ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ PEELING ;

      Ξεκινήσαμε  με  το ''ΧΕΙΜΩΝΑΣ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ PEELING ' και τώρα θα  μιλήσουμε  γιατί  χρειαζόμαστε τα peelings.
   Από την εποχή που η Κλεοπάτρα έκανε λουτρά γάλακτος για την διατήρηση της ομορφιάς της,  οι γυναίκες αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν την επιδερμίδα τους και να καθυστερήσουν τα σημάδια της γήρανσης.  Οι άνδρες άργησαν να ενδιαφερθούν , άλλα τώρα περισσότερο από ποτέ και εκείνοι συνειδητοποιούν τη σημασία της προστασίας και της φροντίδας του δέρματος.

 
   Αφορμή για να ξεκινήσουμε με τα peelings είναι το γεγονός ότι η κερατίνη στοιβάδα αποτελεί το κύριο εμπόδιο για τη διείσδυση των βιταμινών και άλλων ενεργών συστατικών στο δέρμα, και στην πραγματικότητα μόνο μικρές ποσότητες ενεργών συστατικών μπορούν να διαπεράσουν τις στοιβάδες του δέρματος για να προσφέρουν  τα οφέλη τους.     
   Ας αναφερθούμε  λίγο στο δέρμα , που είναι το μεγαλύτερο όργανο που διαθέτει το σώμα μας και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Η επιδερμίδα έχει πάχος  0.2mm και η κερατίνη στοιβάδα μόλις 0.02mm !  Τα πιο σημαντικά κύτταρα είναι τα κερατινοκύτταρα που βρίσκονται στη βάση της επιδερμίδας. Ο φυσικός προορισμός των  κερατινοκυττάρων είναι να παρασκευάσει την απαραίτητη κερατίνη , τα κεραμίδια κ.λ.π. και μετά να ''πεθανεί'' ώστε να φτιάξει μια υγιή κερατίνη στοιβάδα, ικανή να προστατέψει. Το δέρμα είναι το μοναδικό όργανο που ολοκληρώνει τη λειτουργία του πεθαίνοντας.  Από τη στιγμή που θα γίνει κατανοητό αυτό το γεγονός μπορούμε να καταλάβουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες αν αντιμετωπίσουμε τη κερατίνη στοιβάδα σαν μία νεκρή στοιβάδα που δεν χρειαζόμαστε.  
     Έχουμε ανάγκη την κερατίνη στοιβάδα.   Αυτό το πολύπλοκο αλλά  και ταυτόχρονα όμορφο όργανο πρέπει να το μεταχειριζόμαστε με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό και να μην το βασανίζουμε έχοντας σαν δικαιολογία τη δημιουργία απαλού και  υγιούς δέρματος. 
  Αν αφαιρούσαμε περισσότερα κερατινοκύτταρα  από το φυσιολογικό, τότε η  κερατίνη στοιβάδα  δεν θα ήταν ένα επαρκές εμπόδιο και η υγρασία του δέρματος  θα μπορούσε να χαθεί και οι τοξίνες του περιβάλλοντος θα μπορούσαν ευκολότερα να διεισδύσουν στο δέρμα.  Από την άλλη μεριά,  αν τα κερατινοκύτταρα δεν απελευθερωθούν και παραμείνουν κολλημένα μεταξύ τους δημιουργώντας ένα παχύτερο από το φυσιολογικό στρώμα κερατινοκυττάρων ( π.χ.  κάλοι, ψωρίαση και άλλες περιπτώσεις υπερκερατάτωσης.)
   Η απολέπιση θεωρείται ότι είναι  ένας καλός τρόπος για να διατηρείται το δέρμα υγιείς και θα πρέπει να εφαρμόζεται τακτικά. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης του δέρματος , είναι ένα ήπιο peeling  για να αφαιρεθεί η περίσσια  κερατινοκυττάρων και ταυτόχρονα να διατηρηθεί η ιδιότητα αδιαβροχοποίησης που διαθέτει το υδρολιπιδικό  φιλμ του δέρματος.
   Αργότερα  θα αναφερθούμε  και στα υπόλοιπα peelings   και στο  βάθος  προκαλούμενης απολέπισης . 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις