ΛΕΜΦΙΚΗ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗ – ( τεχνική MDL VODDER)


Τι είναι η τεχνική ΜDL VODDER ?
3d view of lymphatic system of the upper body
Η τεχνική ΜDL της σχολής VODDER  είναι μια σπουδαία μέθοδος που δρα  στο λεμφικό μας σύστημα. Σήμερα περισσότεροι γνωρίζουμε την σπουδαιότητα της σωστής λειτουργίας του λεμφικού συστήματος, το οποίο αποτελεί πρώτη γραμμή άμυνας και συμβάλλει στην απομάκρυνση άχρηστων ουσιών από το σώμα μας. 
Στην εποχή μας το λεμφικό σύστημα επιφορτίζεται εκτός από τα φυσιολογικά καθήκοντα αποσυμφόρησης του οργανισμού από ενδογενείς τοξίνες, με απομάκρυνση εξαιρετικά τοξικών χημικών ουσιών όπως φυτοφάρμακα, χημικά λιπάσματα, νέφος, άσχημη διατροφή, στρες, κ.τ.λ.. Είναι δηλαδή το κατ’εξοχήν διυλιστήριο του σώματος. Η καλή του λειτουργία όμως εξαρτάται από ορισμένα πράγματα όπως  οι αναπνευστικές κινήσεις, συστολή των μυών, σφυγμός των αρτηριών, μάλαξη και άλλα. Αν για κάποιους λόγους αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί σωστά και η ροή της λέμφου δεν είναι κανονική, τότε δημιουργείται στάση της λέμφου με πολλά προβλήματα. Μερικά από αυτά είναι μειωμένη ανοσοποιητική απάντηση, οίδημα των κάτω άκρων, κυτταρίτιδα  κ.α.. Όλα αυτά κάνουν αναγκαία την υποβοήθηση της λειτουργίας του με ένα ειδικό μασάζ που ονομάζεται                     
«λεμφική παροχέτευση» ή «lemphatic drainage».  Πρόκειται για μια ειδική, πολύ απαλή τεχνική αποκατάστασης η οποία γίνεται με μια συγκεκριμένη σειρά κινήσεων και έχει στόχο να διευκολύνει και να επιταχύνει την κυκλοφορία του λεμφικού υγρού. Μελέτες έχουν δείξει ότι ομάδες που δέχτηκαν λεμφική μάλαξη , παράλληλα πάντα με πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής , έδειξαν αξειοσημείωτη μείωση κυτταρίτιδας . Τόσο σε διακοπή εμφάνισης νέας κυτταρίτιδας όσο και σε μείωση της ποσότητας του διογκωμένου λιπώδους ιστού στο σώμα.                                  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις